top of page

Welkom bij Heemkring De Drie Rozen

Museum - Voordrachten
Onderzoek - Wandelingen
Uitstappen

Heemkring De Drie Rozen is sinds 1965 actief met als doel het bewaren, bestuderen, bekendmaken en doen waarderen van van de plaatselijke geschiedenis en gebruiken. 

 

De 3 heemhuisjes (werkmanshuisjes) in het centrum van 's-Gravenwezel huisvesten het hart van de vereniging.   

 

Eén huisje is origineel ingericht zoals er 150 jaar geleden gewoond werd, 2 andere huisvesten een gezellige cafetaria en de bovenverdieping en achterliggende gebouwen doen dienst als heemkundig museum

 

3 maandelijks wordt het tijdschrift "De Drie Rozen" uitgeven met heemkundige lectuur en plaatselijke weetjes. Maandelijks ontvangen leden de "Heemtijdingen".

Elke 1e zondag van de maand, tussen 11u en 18u, is de gezellige cafetaria geopend en kan u tussen 14u en 18u het museum bezoeken.  

Museumbezoek kunnen ook op andere momenten mits voorafgaande reservering via Gaston Dirickx: gaston.dirickx@skynet.be – 03/383.14.70 of via het secretariaat: secretariaat@dedrierozen.be.

Wil u graag kennis maken met onze werking of u inzetten voor de heemkring? Wij zoeken nog heel wat helpende handen om het verleden van onze gemeente verder uit te spitten, te gidsen en activiteiten op te zetten.  Neem dan gerust contact op met Philippe Mous 0477/97.24.42 of via ons contacformulier.

Een voorproefje van wat er te zien is in ons museum?  Dan hebben we de mogelijkheid gecreëerd om ons museum virtueel te bezoeken.

Hieronder kan u als het ware corona-proof rondlopen in ons prachtige museum.  (of via deze link in en apart venster)

VOLGENDE ACTIVITEITEN
ACTIVITEITEN

We richten regelmatig culturele- en ontspanningsactiviteiten in, met o.m. voordrachten, wandelingen, uitstappen, bezoeken en tentoonstellingen. Iedereen is welkom op deze activiteiten.

ONS ERFGOED

Wij werken mee aan de zorg voor het roerend en onroerend erfgoed in de gemeente. Wij baten een museum uit waar we oude ambachten tentoon stellen en beschikken over een uitgebreid archief.

KRONIEKEN

Hier vindt u informatie over figuren die hun stempel hebben gedrukt op 's-Gravenwezel en erbuiten, wetenswaardigheden en ook de geschiedenis van de gemeente.

PUBLICATIES

De heemkring verzorgt een driemaandelijks tijdschrift en een nieuwsblad en geeft een aantal boeken en brochures uit over lokale geschiedenis en erfgoed.

ORGANISATIE

Ontdek wie de zaak doet draaien, hoe je lid kan worden en hoe je eventueel een bijdraqe kan leveren aan onze werking en de bevordering van ons erfgoed.

ZALEN

De Heemkring stelt zijn faciliteiten ter beschikking van verenigingen en personen. Hier vindt u kostprijzen, reglement en contactgegevens.

WENST U DE HEEMKRING TE STEUNEN?

Dan kan u via onderstaande link lid worden van de vereniging.  Na betaling van het lidgeld van € 20 ontvangt u ons driemaandelijks tijdschrift, onze maandelijkse heemtijdingen en toegang tot onze activiteiten.

Ook zijn we steeds op zoek naar vrijwilligers om de geschiedenis van 's-Gravenwezel levend te houden.  Contacteer ons gerust indien u hier tijd voor wil maken.

BRENG EENS EEN BEZOEK AAN ONS MUSEUM!

Heemmuseum De Drie Rozen

bottom of page